Gingers

Cuines,33*, Knokke

Omdat we in de namiddag een afspraak hebben in Knokke, besluiten we op de vooravond op te zoeken wat er daar zoal op culinair gebied te beleven valt. Een goede garnaalkroket in een klassieke brasserie gaat er altijd in, maar aangezien sterrenzaken meestal erg interessante lunchformules hebben, besluiten we die piste te verkennen. Verwonderlijk is het niet dat Knokke en omgeving een erg rijke culinaire scene heeft. We besluiten al gauw dat we vandaag zullen lunchen bij Cuines,33 (lees: kwinez trenta tres). Dit restaurant, zo lezen we, heeft pas eind 2011 zijn deuieren geopend en heeft amper een jaar later zijn eerste ster binnengerijfd én een all-in lunch aan €49. Te ontdekken, lijkt ons.

IMG_0399

Cuiness,33 ligt net buiten het centrum van Knokke, wat parkeren makkelijk maakt. Bij het binnenstappen van de zaak zijn we aangenaam verrast door het kleurrijke en kosmopolitische interieur met een classy bar als blikvanger. Hier kunnen we niet zomaar aan voorbijgaan en besluiten om het aperitief aan de bar te nuttigen.

Terwijl we de wel erg uitgebreide drankenkaart bestuderen (met een 30-tal G&T’s!), wordt ons een verrassende bloody mary shot aangeboden. Omdat ik maar niet kan kiezen uit de ruime G&T selectie, laat ik me door de hippe bartender adviseren.

Cuiness,33 - gin

Botanic gin

Het wordt Botanic, een lichte citrus gin uit Spanje die gedecoreerde wordt met enkele rozenblaadjes en citroengras.

Cuiness,33 -  negroni

Smoky negroni

Om de negroni van mijn trouwe gezel nog smokier te maken, beslist de kundige barman om er een lepeltje whisky aan toe te voegen. Het resultaat is zalig!

IMG_0388

Rundstartaar, mimelotte, rode wijn

Ondertussen kunnen we alvast kennis maken met de huisstijl van Cuiness,33: een rundstartaar met een crème van mimelotte en een vinaigrette van rode wijn. Dit hapje laat zich het best omschrijven als licht, fris en smaakvol.

We worden door de sympathieke gastvrouw Fleur Boussy naar onze tafel begeleid en kijken uit naar wat zal volgen. In de open keuken zien we chefs Edwin Menue en Frederik Boussy op een gedisciplineerde manier buzze geven, wat op de een of andere manier vertrouwen schept.

Makreel, witte asperge, zeekraal, komkommer, groene paprika

Makreel, witte asperge, zeekraal, komkommer, groene paprika

Het voorgerecht is een gemarineerde makreel met witte asperge, zeekraal, een schuimpje van komkommer en een vinaigrette van groene paprika. Het gerecht is perfect in balans, wat niet evident is als je de frisse zuren op de voorgrond plaatst. Het vettige van de makreel en aardse van de mooie dikke asperge zorgen namelijk voor het juiste tegengewicht. De frisse Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc Le Bonheur die in het glas zit, is best ok maar voegt evenwel niets toe.

Het hoofgerecht is een mooi stukje, perfect gegaarde en gekruide rog die er zo appetijtelijk uitziet dat we er al aan beginnen voor we er een foto van kunnen nemen. De verrukkelijke rog wordt begeleid door een licht gesaffraneerde mousseline, gebrande jonge prei, lamsoor en een delicate jus van schaaldieren. Het enig wat we op dit gerecht aan te merken hebben, is dat er misschien te weinig mousseline en jus op het bord ligt in verhouding met de ruime portie rog. De volle Portugese Quinta de Cabriz is een mooie aanvulling.

IMG_0396

Yoghurt, rode biet, rabarber

Na al dit lekkers volgt nog een dessert. De yoghurtflan met structuren van rode biet en een compote van rabarber is fris en elegant. De coulis op basis van rozen, lavendel en olijfolie wordt met lavendeltakjes op het bord gedrupt. Mooi. Én lekker.

Granaatappel praline

Granaatappel praline

We hebben nog zin in een koffie en zullen deze in het bohemian chic salon nuttigen. De lekkere koffie wordt vergezeld door een paar mignardises, zoals een praline met granaatappel, azijn en sesam.

Cuiness,33

Chocolade/koffie

De chocolade/koffie creatie met knettersuiker is even vol van smaak als speels. Een gepaste afsluiter van een bijzonder geslaagde lunch.

Wat zijn we blij dat we die garnaalkroket gelaten hebben voor wat ze is en zo Cuines,33 ontdekt hebben!

Een hedendaagse, conceptuele sterrenzaak waar je kan genieten van lichte, frisse en frivool gebrachte creaties op basis van kwaliteitsvolle producten. Mooi is dat!

Afrekening: €133

1 Michelin ster | 15/20 GaultMillau

Smedenstraat 99 – 9300 Knokke-Heist – 050/60.60.69

http://www.cuines33.be

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op mei 3, 2014 om 12:30 pm. Het’is opgeslagen in Uncategorized en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Een gedachte over “Cuines,33*, Knokke

  1. Pingback: Cuines 33* (Knokke) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: