Gingers

Bristo Refter, Brugge

Op weg naar ’t zeetje maken we een tussenstop in Brugge, door zijn aangename sfeer en rijkdom aan lekkere adresjes, mijn favoriete culinaire Vlaamse stad. We waren eerst van plan om in Zeebrugge te proeven van de beruchte garnaalkroketten van ’t Werftje, maar omdat we hier nog wel eens zullen geraken eens junior er is, zullen we het vanmiddag over een andere boeg gooien. Bistro Bruut en Zeno staan erg hoog op ons lijstje, maar deze zaken zijn niet open op zaterdagmiddag – jammer. Omdat ik enkele jaren lekker geluncht heb bij Bistro Refter, hebben we hier een tafeltje gereserveerd.

IMG_2391

Bistro Refter is het speeldomein van Louis Van Hecke en paalt aan bij papa Van Hecke’s De Karmeliet. De eetzaal geniet van veel lichtinval en is open en speels; de blikvanger is de semi open keuken waar een beheerste bedrijvigheid heerst. Het is echter al vrij snel duidelijk dat Bistro Refter zowel in de bediening als in de aankleding sfeer en warmte ontbreekt – het ontvangst is eerder koel dan hartelijk en de bediening werkt op automatische piloot.

De bediening verwacht blijkbaar dat we na 2 minuten gekozen hebben uit het aantrekkelijke driegangen meerkeuze menu, maar zo snel zijn we niet. Ook in de keuken houden ze er een strak tempo op na want amper 5 minuten (!) nadat we besteld hebben, verschijnen onze voorgerechtjes.

Op de plancha gebakken nieroogkreeftjes, curry van zoete aardappel en chorizo

Op de plancha gebakken nieroogkreeftjes, curry van zoete aardappel en chorizo

De langoustines vallen nogal klein uit, maar zijn wel goed. De aromatische curry van zoete aardappel en de pittige chorizo overheersen de smaak van deze edele diertjes niet. Een erg smaakvol gerechtje met de nodige pit, dat nog beter zou gesmaakt hebben indien het 5 minuten later én in een groter bord geserveerd zou zijn.

Zeekat “carbonara”, gepocheerd hoeve-ei en gemarineerde champignons

Zeekat “carbonara”, gepocheerd hoeve-ei en gemarineerde champignons

Ook Christophe’s voorgerecht is een smaakbom, maar dan eerder van het romige type. Dit bordje combineert op geniale wijze het licht zoete van zeekat, het vettige van ei en het aardse van de champignons. Erg clever.

Pladijs, zuiderse groentjes, aardappelpuree en mousseline

Pladijs, zuiderse groentjes, aardappelpuree en mousseline

Voor het hoofdgerecht opteer ik voor de ‘Vis volgens marktaanbod’. Twee mooie filets van pladijs worden speels gebracht met een mix van zuiders groentjes (romanesco, artisjok, ,courgette, mange-tout, …). Hierbij komen in aparte kommetjes een smeuïge aardappelpuree en een lichte mousselinesaus. Een perfect no-nonsense lunchgerechtje.

Simmentaler steak, frietjes en een krokante salade

Simmentaler steak, frietjes en een krokante salade

De steak-frites is goed. Veel meer valt er echt niet over te zeggen. De steak is lekker, maar we hebben al beter gehad (ook in een doorsnee brasserie). De frietjes, hetzelfde verhaal. Misschien toch net iets te makkelijk…

Chocolade mousse en vanille ijs

Chocolade mousse en vanille ijs

Een dessert hoeft niet echt voor ons, want we zijn eerlijk gezegd verzadigd, maar het laten staan zou een zonde zijn. Zowel de mousse van chocolade als het vanille-ijs zijn met vakmanschap gecreëerd.

Gegratineerde ananas

Gegratineerde ananas

Christophe smaakt zijn dessertje wel. Sappige ananas op de gril geschroeit met een bolletje ijs en een gekarameliseerd sausje. Simpel maar lekker.

We hebben vandaag lekker, maar weinig sfeervol geluncht, wat een beetje jammer is.

Afrekening: €135
Molenmeers 2 – 8000 Brugge – T: 050/44.49.00

http://www.bistrorefter.com/nl

 

 

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op september 12, 2015 om 12:45 pm. Het’is opgeslagen in Uncategorized en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: